Consultancy en begeleiding aankoop villa op Bali.


In Nederland kennen wij het begrip  “aankopend makelaar”. Deze makelaar wordt door U in dienst genomen om U van deskundig advies te dienen en zijn of haar ervaring gebruikt op het gebied van juridische zaken en ook een kwaliteits beoordeling kan geven over het object dat U op het oog heeft. Deze “aankopend makelaar” wendt zijn of haar  deskundigheid aan om U te behoeden voor fouten of problemen en vaak dus ook onnodige kosten tijdens het aankooptraject. 

 

Deze manier van werken wordt in Nederland al lang toegepast om de aankopende partij te beschermen tegen eventuele financiele of andere problemen.

 

Op Bali echter wordt geen enkele bescherming aan de kopende partij geboden. Wij van VillaopBali.com zullen onze clienten ten alle tijde beschermen en behoeden voor problemen daar wij onze listingen grondig gescreend hebben. Echter niet alle real estate agents op Bali hebben dezelfde werk en denkwijze. U kunt zich veel onnodige kosten en problemen besparen, als U voor zekerheid kiest. Deze dienstverlening kunnen wij U bieden!

 

Wij van VillaopBali.com en Bali Property Indonesia wonen en werken al 11 jaar op Bali en hebben acht jaar geleden besloten al onze ervaringen te bundelen en een “Real Estate” bedrijf op Bali te starten.

Villa met zwembad Bali.
Klik voor vergroting.

De woningen die wij op onze site aanbieden voldoen aan de voorwaarden m.b.t. legaliteit van de documenten en zijn voorzien van vergunningen. Ons aanbod voldoet ook aan alle wettelijke verplichtingen m.b.t. bijvoorbeeld onroerend goed belastingen, bouwvergunningen, certifikaten enz.. Het zou een verspilling van tijd zijn, als de notaris aan het einde van het aankooptraject, als er al een overeenkomst tussen koper en verkoper is, tot de conclusie komt dat de koop niet kan passeren, omdat het te koop aangeboden object niet aan de wettelijke criteria voldoet.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Het is een oud Nederlands gezegde maar het slaat de spijker op zijn kop.

Aan veel op het oog bijkomstige of lastige zaken wordt bij de aankoop van een villa geen of lage prioriteit gegeven vanwege de “eager” een villa te bezitten op Bali. Ook heeft onze jarenlange ervaring uitgewezen dat aspirant kopers te vaak zaken voor kennisgeving aannemen die later echter tot grote problemen kunnen leiden. De roze bril die een aspirant koper op heeft is vaak moeilijk af te zetten door de drager van deze roze bril.

 

Wij van VillaopBali.com en Bali Property Indonesia weten precies waaraan een te koop aangeboden object moet voldoen om in de toekomst te worden gevrijwaard van problemen. Wij nemen niets voor kennisgeving aan voordat wij ons ervan verzekerd hebben dat de zaken in orde zijn.

 

Wij hebben genoeg ervaring om een te koop aangeboden villa niet door eenzelfde roze bril te bekijken. Wij kunnen U vanwege onze kennis van de regel- en wetgeving die geldt op Bali/Indonesie professioneel begeleiden gedurende het gehele traject van bezichtiging van de villa tot het afhandelen van de verkoop bij een notaris.

 

De vaak gehoorde opmerking is “ Als ik dit allemaal van te voren had geweten,  had ik het anders gedaan……”

Deze opmerking komt over het algemeen van mensen  die niet goed voorbereid waren en/of geen advies wilden inwinnen omdat dit een verspilling van geld zou zijn.

Besmet met het Balivirus.

Neemt U van ons aan dat er niets mis mee is met de besmetting door het zogenaamde Bali virus. De Balinezen zijn nog steeds een zeer vriendelijke en tolerante bevolkingsgroep. Dit virus heeft er ook toe geleid dat wij van VillaopBali.com en Bali Property Indonesia hebben gekozen voor het wonen op Bali. We lopen nog steeds heerlijk elke ochtend op het strand met de honden en genieten van het leven op dit paradijselijk eiland.

 

Van onze opgebouwde kennis en ervaring zowel inhoudelijk als m.b.t. de Indonesische taal, kunt U gebruik maken. De professionele en betrouwbare begeleiding bij een aankoop is vergelijkbaar met die van een “aankopend makelaar” in Nederland.

Consultancy/begeleiding bij de aankoop van een villa op Bali.

Ten eerste  biedt ons bedrijf via de website villa’s, huizen en land aan, die allen voldoen aan de vereiste criteria. Om belangenverstrengeling te voorkomen vermijden we om zowel een verkopende - als aankopende agent voor U te zijn m.b.t. hetzelfde object

 

Maar als U een object ziet bij een andere agent waarvan er zoveel zijn op Bali, zijn wij u graag van dienst;

  • Wij gaan met U mee op inspectie, onderzoeken het object op legaliteit en kwaliteit maar natuurlijk ook op prijsstelling.
  • Wij laten ons niet door een verkopend agent met loze beloftes verleiden. 
  • Wij weten welke documenten vereist zijn, kunnen de legaliteit beoordelen en kennen de waarde van onroerend goed. Wij kunnen u dus ook ondersteunen bij het onderhandelingstraject.
  • En natuurlijk kunnen we u begeleiden bij het tekenen van voorlopige - dan wel definitieve koopaktes.

 

Op Bali is het gebruikelijk is dat de koper een notaris uitzoekt. Wij werken met een op Bali zeer goed bekend staande notaris die haar professionaliteit en betrouwbaarheid ruimschoots heeft aangetoond.

Villa Canggu Bali.
Klik voor vergroting.

Nominee, Lease, Hak Pakai?  Deze termen zullen u waarschijnlijk niets zeggen of vaag. Ons wel dus, ook op het gebied van zekerheid omtrent het eigendom kunnen wij U adviseren. We gaan zelfs een stap verder, wij kunnen U ook advies geven over legale verblijfsvergunningen. Dit is ook vaak waar men licht over na denkt en zal een verkopende agent ook gemakkelijk onder het tapijt wegvegen omdat dat zorgen voor later zijn, eerst maar eens de deal afronden.

 

Ons advies is “Koop een object met 100% zekerheid, maar verblijf hier ook 100% legaal” zodat uw droom niet ruw wordt verstoord. Hierdoor bent u verzekerd van een relaxed verblijf in uw tropische nieuwe villa.

Vergoeding voor onze diensten:

De kosten van onze dienstverlening zijn als volgt opgebouwd:

 

1.    De totale kosten bedragen 0,5 % van de verkoopwaarde van het aan te schaffen object (met een minimum bedrag van 2500 euro).

 

2.    De eerste aanbetaling bedraagt 500 Euro. Dit behelst de eerste stap van het adviestraject t.w. een bezoek aan en beoordeling van het object.

 

3.    Een restantbetaling bij voortzetting van de procedure indien er sprake is van een overeenkomst bij de aankoop van het object met de eigenaar cq verkoper. (bij toepassing van het minimumbedrag zal dat respectievelijk 2000 euro zijn).

 

4.    De consultancyfee voor een alleen advies m.b.t. de aankoop van een villa op Bali of m.b.t. de verblijfsstatus, bedraagt 200 euro. Wij kunnen U voorzien van een zeer betrouwbaar bedrijf dat verblijfs en of werkvergunningen kan organiseren, wij maken zelf ook gebruik van dit kantoor.

 

Veel Nederlanders zijn in eerste instantie niet enthousiast over kosten die vooraf gemaakt moeten worden, maar velen betreuren het nu dat niet gedaan te hebben.

 

Stuur ons een mail als U interesse heeft in onze dienstverlening;

 

                               info@bali-property-indonesia.com

 

*De diensten die wij op deze pagina aanbieden hebben geen betrekking op het advies geven over of oplossen van reeds bestaande problemen.

Direct contact met eigenaars, klik hier.

Wilt U op de hoogte worden gehouden omtrent nieuwe listingen ?

Abonneert U zich dan op onze nieuwsbrief en U ontvang per mail informatie over nieuwe listingen op onze site.

Saba, nabij Sanur, een heerlijk villa op een rustige lokatie:

185.000 Euro

Bali huis kopen in Saba, Gianyar.

Umalas, Canggu:

Villa met lange lease en verhuurvergunning:

359.000 US Dollars.

Bali huis kopen.

Cepaka, Canggu.

Prachtige 6 slaapkamer villa op 3450m2:

830.000 US Dollars.

Prachtige villa te koop aangeboden in Canggu, Zuid Bali.

Tabanan.

Townhouses met 2 slaapkamers:

50.000 Euro.

2 slaapkamer appartementen te koop Bali.

 Candi Dasa:

Ocean-front Bungalow:

75,000 USD.

Direct aan strand en zee  Candi Dasa, Oost Bali

Nusa Dua:

Gelegen op een prive complex:

2.95 Miljard IDR.

Huis Nusa Dua, Zuid Bali.

Sanur:

Zeer lange lease, kwaliteits villa:

699.000 US Dollars.

Sanur villas te koop aangeboden.